Täydellistä kahvia Hario V60 -suodatinsuppilolla
Pour over kahvi (tai drip coffee) on perinteinen kahvinuuttomenetelmä, jolla valmistat helposti loistavaa kahvia. Perusajatuksena on kaataa vesipannulla kuumaa vettä suodatinsuppiloon vastajauhetun kahvin päälle. Menetelmän avulla kahvin aromit vapautuvat ja korostuvat aivan uniikilla tavalla verrattuna tavalliseen kahvinkeittoon.
Harion tunnetuin tuote, klassinen Hario V60 –suodatinsuppilo, toimii erinomaisena apuvälineenä pour over -kahvin valmistuksessa. Se on must-hankinta kaikille kahvihifistelijöille, mutta myös kokeilemisen arvoinen erilaisista kahvinvalmistustavoista kiinnostuneille. Hario V60:een sopivat parhaiten vaaleat tai keskipaahtoiset kahvit, joiden maut pääsevät parhaiten valloilleen pour over -menetelmän kanssa. Parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi suosittelemme käyttämään Hario V60 -suodatinsuppilon kanssa kapealla kaatonokalla varustettua vesipannua. Sen pitkä ja kapea kaatonokka on suunniteltu nimenomaan tätä kahvinuuttomenetelmää varten.
Näin valmistat täydellistä kahvia Hario V60 -suodatinsuppilolla:
- Aseta oikeankokoinen Harion suodatinpaperi suodatinsuppiloon. Kastele suodatinpaperi kuumalla vedellä, jotta paperi kastuu kunnolla ja suppilo lämpenee. Aseta suodatinsuppilo kannun tai kupin päälle, johon haluat valmistaa kahvin.
- Mittaa noin 6-7 grammaa kahvipapuja per desilitra vettä (esim. 30 grammaa kahvia ja 0,5 litraa vettä) ja jauha kahvipavut pari astetta suodatinkahvikarkeutta karkeammalla. Aseta jauhettu kahvi suodatinpaperiin.
- Kaada ensin noin 50 grammaa vettä kahvin päälle, niin että kahvi kastuu. Sekoita kevyesti ja odota tämän jälkeen noin 30 sekuntia, jotta kahvi alkaa kukkia eli kuplia (blooming-vaihe). Ylimääräinen hiilidioksidi poistuu, mikä irrottaa enemmän makua kahvista ja tuo esille sen parhaat puolet.
- Kun 30 sekuntia on kulunut, aloita veden kaataminen rauhallisesti pyörivällä liikkeellä. Kaada vettä suodatinsuppilon keskeltä alkaen ja jatka spiraalista liikettä hiljalleen ulospäin aina suppilon reunaan asti. Voit pitää välillä pieniä taukoja ja odottaa, että kahvi valuu suodatinpaperin läpi kuppiin tai kannuun.
- Kun olet kaatanut 500 grammaa (5 dl) vettä ja se on valunut suodatinpaperin läpi, on kahvi valmis. Nyt on aika nauttia erinomaisesta suodatinkahvista!

Suodatinsuppiloita

Hario Kasuya V60 Dripper koko 02 keraaminen suodatinsuppilo, musta
Vesipannuja
Tutustu myös näihin tuotteisiin

Hario V60 Misarashi ruskea suodatinpaperi koko 02, 100 kpl
Creman kahvioppaat

Näin valmistat Aeropress-kahvia
Valmista täydellistä kahvia AeroPressilla. Tutustu Creman helppoon AeroPress-ohjeeseen ja valmista täydellistä, samettisen pehmeää kahvia.
Lue lisää
Miten valmistaa cappuccinoa kotona?
Voit tehdä herkullista cappuccinoa kotona, vaikka sinulla ei ole espressokeitintä. Creman cappuccino ohjeen avulla onnistut aina.
Lue lisää
Kahvia Chemex keittimellä
Elegantti ja maailmalla tunnettu Chemex keitin valmistaa niin hyvää kahvia, että siitä tulee nopeasti osa jokapäiväistä elämääsi. Tutustu helppoon ohjeeseen, jonka avulla onnistut varmasti.
Lue lisää
Näin valmistat cold brew kahvia
Tutustu Creman reseptiin cold brew -kahvin valmistukseen ja tee kylmäuutettua kahvia kotona. Cold brew menetelmällä uutettu kahvi on pehmeää ja raikasta.
Lue lisää
Valmista erinomaista kahvia pressopannulla
Pressopannu on yksinkertainen tapa valmistaa täyteläistä ja aromikasta kahvia. Creman ohjeen avulla valmistat herkullista kahvia pressopannulla! Tutustu helppoon ohjeeseen, jonka avulla onnistut varmasti.
Lue lisää
Näin valmistat kahvin mutteripannulla
Hyvä kahvi, paremmat aamut! Lue Creman vinkit kahvin valmistukseen mutteripannulla. Helppojen vinkkien avulla nostat kahvihetkesi uudelle tasolle.
Lue lisää
Täydellistä pour over kahvia Hario V60 -suodatinsuppilolla
Näin valmistat herkullista suodatinkahvia pour over -tekniikalla. Tutustu Creman ohjeeseen ja valmista erinomaista kahvia Hario V60 -suodatinsuppilolla!
Lue lisää
Miten valmistaa vietnamilaista kahvia phin-kahvisuodattimella
Ohjeet vietnamilaisen kahvin valmistukseen perinteisellä phin-suodattimella, ja vinkkejä jääkahvin tekoon.
Lue lisää
Eri tapoja valmistaa Cold Brew-kahvia
Cold Brew-kahvia voi valmistaa usealla eri välineellä. Tässä esittelemme muutamia helppoja välineitä kahvin kylmäuuttamiseen.
Lue lisää
Ohjeita espresson valmistamiseen
Täältä löydät yksityiskohtaisen oppaan kuinka käytät espressokonetta espresson valmistamiseen ja maidon vaahdottamiseen.
Lue lisää
Kofeiiniton kahvi - Decaf
Kofeiiniton kahvi on hyvä vaihtoehto kofeiiniherkälle. Lue miten kofeiini poistetaan kahvipavuista. Monipuolinen valikoima kofeiinittomia kahveja; kahvipapuja, jauhettuja kahveja ja pikakahveja.
Lue lisää
Ulkoilmakahvit - kahvitauko luonnossa ja retkellä
Ulkoilmakahvit. Eli kahvia retkellä, vaelluksella ja luonnossa. Vinkkejä kahvintekoon ja nautinnollisiin kahvihetkiin ulkoilmassa!
Lue lisää